De belangrijkste stap voor een stralende huid.

De kerstdagen zijn alweer voorbij. Ik hoop dat jullie een mooie kerst hebben gehad. Helaas geen sneeuw maar wel kou en dat heeft de huid gevoeld. Hoe kan je het best je huid verzorgen in de wintermaanden wanneer de huid toch snel wat droger aanvoelt of na een feestje? In deze blog ga ik dat vertellen. Zo komen jullie de winter door en maken we de huid alvast party proof voor NEW YEARS EVE!

Na een feestje is het heel belangrijk om je make-up goed van je huid te verwijderen. Wanneer je make-up of ander vuil niet goed van de huid verwijdert raken de poriën verstopt. Poriën zijn de openingen van de zweetkliertjes en talgkiertjes van onze huid, hetzij groot of klein. De huid kan niet meer ademen als deze verstopt zijn en zo kun je last krijgen van puistjes of andere huidoneffenheden. Reinig de huid goed. Een schone huid is het allerbelangrijkste en gaat huidveroudering tegen. Dit geldt ook voor mannen, want niet alleen make-up maar ook andere invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen en stof spelen een rol bij huidveroudering. Er zit altijd vuil op de huid. Wanneer je met een watje over je gezicht veegt zie je hoe vies het watje (de huid) is.

De werkstoffen uit een dag- of nachtcrème worden opgenomen door de huid. Wanneer er nog vuil of make-up op de huid zitten blijven de werkstoffen op de huid liggen. Dit maakt het nog belangrijker dat de huid helemaal schoon is. Zo kunnen de ingrediënten van je  huidverzorgingsproduct veel beter z’n werking doen.

Reinigen kan je het beste twee keer per dag doen, liefst in de ochtend en in de avond. De huid herstelt in de nacht en produceert afvalstoffen. De huid kun je dan niet alleen met een beetje water schoonmaken. Gebruik daarom ook in de ochtend een reinigingsproduct. In de avond is het reinigen van de huid noodzakelijk om make-up en vuil van de huid te verwijderen.

 

Hoe te reinigen

Voor ieder huidtype is er een andere soort reiniging.

De ogen

We beginnen bij de ogen. Tijdens de feestdagen draag je vaak meer make-up en daarom kunnen je ogen daarna wel een goede reiniging gebruiken. Ook wanneer je alleen mascara draagt is dit aan te raden.
Voor de ogen gebruik je een speciaal oogmake-up remover omdat de huid rondom de ogen gevoeliger is. Je kan het beste een waterproof oogmake-up remover gebruiken na een party. Deze verwijdert vaak net wat beter.

Neem een  wattenschijfje en maak deze een beetje vochtig met water en breng hierop het oogreinigingsproduct aan. Breng het watje aan op het gehele oog en ga met ronddraaiende bewegingen je make-up eraf halen. Tip: druk het watje een paar seconden zacht op je oog. Dan trekt de make-up al een beetje in het watje waardoor je makkelijker de rest van je make-up kunt verwijderen.

De gezichtshuid

Voor de droge huid gebruik je het liefst een reinigingsmilk en een lotion die de PH-waarde van de huid herstelt en de huid verfrist.
Voor een vette of een gecombineerde huid gebruik je een reinigingsoap en een lotion die de PH-waarde herstelt maar ook nog de huid extra reinigt.

Voor elk huidtype is het ook mogelijk om met een reinigingscrème te reinigen en daarna met een verfrissende lotion weer af te sluiten om de PH waarde van de huid te herstellen.

Maak de huid een klein beetje vochtig met lauw water en neem een beetje van het juiste reinigingsproduct op je hand en masseer het over het hele gezicht ( behalve je ogen). Dit doe je ongeveer een minuut. Daarna spoel je je gezicht eerst met lauw water een af en dep daarna de huid droog met een washandje. Niet te hard op de huid drukken dit kan je huid beschadigen. Neem daarna een wattenschijfje en maak deze een beetje vochtig. Breng hierna een beetje van de lotion aan op het watje en maak je gezicht hiermee schoon. De lotion zorgt ervoor dat de PH waarde van de huid weer wordt hersteld en het vochtgehalte van de huid weer op peil wordt gebracht. Water heb je nodig om je huid te reinigen maar het droogt de huid ook uit. Hierdoor is het noodzakelijk om een lotion te gebruiken na de reiniging.

Een tot twee keer in de week kun je de huid net even wat intensiever reinigen dan de normale dagelijkse reiniging. Dit kan door middel van en scrub of een peeling. Let wel op, want iedere huid heeft een andere dieptereiniging nodig. Laat je hierover goed adviseren. Als je de verkeerde dieptereiniging gebruikt kan het namelijk gebeuren dat je de huid beschadigt en dat de huid hierdoor extra gevoelig wordt. Het aanbrengen van een scrub gaat eigenlijk hetzelfde als de dagelijks reiniging van de huid. Het werkt preventief tegen huidveroudering en het stimuleert de huid tot aanmaak van nieuwe cellen. De dode huidcellen die op de hoonlaag zitten worden daarbij verwijderd. Breng na een dieptereiniging weer een lotion aan om de PH-waarde van de huid te herstellen. Meer over de huid kun je teruglezen in mijn vorige blog .

 

Verzorging van de huid

Als je klaar bent met je reiniging ga je over tot het verzorgen en beschermen van de huid. Dit is belangrijk voor zowel de ochtend als de avond.

Er zijn veel verschillende soorten producten voor huidverzorging of huidverbetering. Per merk en huidtype geldt een andere volgorde van gebruik  en daarom zal ik een voorbeeld noemen dat over het algemeen voor elke cosmeticamerk geldt.

In de ochtend na de reiniging ga je de huid beschermen. Je kan er voor kiezen een serum op de huid aan te brengen. Een serum is een extra geconcentreerde verzorging. Deze hoef je niet dagelijks te gebruiken en is bedoeld om je huid een extra boost te geven als de huid dat nodig heeft. Voor ieder huidtype is er een ander serum. Het serum op zich is niet voldoende. Hier overheen moet je een dagcrème aanbrengen. In de dagcrème zitten beschermende ingrediënten die jouw huid beschermen tegen invloeden van buiten af. Om je dagverzorging af te maken gebruik je nog een zonnebrandcrème. Ook in de winter is dit aan te raden omdat er ook dan UV-stralen zijn die jouw huid kunnen beschadigen.

De nachtverzorging na de reiniging is een vollere nachtcrème. Deze crème helpt jouw huid met herstellen.

Voor elke huid is er een andere verzorgingslijn. Wil je weten welke huidverzorging het beste is voor jouw huid? Neem dan contact met mij op, want ik help je graag verder. Als je de huid dagelijks verzorgt en beschermt dan straalt je huid elke dag en is jouw huid altijd goed voorbereid op een feestje!

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een stralend mooi 2017!

Liefs, Marinka