Mijn eerste blog!

Welkom op mijn eerste blog, veel leesplezier!

Als klein meisje wilde ik nog geen schoonheidsspecialist worden, ik dacht meer aan iets als schooljuf of danseres. Toen wist ik nog niet eens wat een schoonheidsspecialist was en dat het zo leuk zou zijn!

Mijn naam is Marinka Borburgh en ik wil jullie graag vertellen  hoe ik schoonheidsspecialist ben geworden en hoe ik daarna mijn eigen schoonheidssalon Belloïse heb opgestart.

Zoals ik al zei was ik als kind echt niet van plan om schoonheidsspecialist te worden.  Op de middelbare school, kwam ik erachter dat ik iets in de  verzorging wilde doen. Op het moment dat ik mijn opleiding haalde, wist ik eigenlijk nog steeds niet wat ik precies wilde doen in de verzorging. Na een hoop opleidingen bekeken te hebben en vele open dagen bezocht te hebben, kwam ik op de Open dag voor de opleiding Schoonheidsspecialist en ik was gelijk verkocht!

Enthousiast begon ik dan ook aan de opleiding. Ik heb veel dingen geleerd die ik niet verwacht had, zoals dat de huid zoveel lagen heeft en dat die lagen ook weer lagen hebben en dat alles in de huid weer een compleet andere functie heeft. Ondanks dat het een pittige opleiding was heb ik een hele mooie tijd gehad en als ik nu terugkijk heb ik er geen seconde spijt van dat ik toen aan deze opleiding ben begonnen.

Er komt een hoop kijken bij het opstarten van een eigen salon. De aanschaf van apparatuur, producten, kasten en het belangrijkste, een comfortabele behandelstoel. Ook een zeer belangrijk onderdeel is het maken van een website. Met hulp van mijn oma’s, ouders, vriend en vrienden heb ik veel voor elkaar gekregen. Van mijn oma heb ik een behandelstoel gekregen en van mijn andere oma het logo op het etalageraam. Van mijn ouders heb ik geld mogen lenen voor de aanschaf van de producten. Mijn vader heeft een zelfgemaakte side table gemaakt en mijn oom heeft de website voor mij opgezet. Nu krijg ik ook weer hulp van een vriend die mij helpt met het opzetten van deze blog.  Zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ben ik super blij met al deze fijne mensen die mij de kans geven om mijn droom waar te maken.

Hier zit ik dan in mijn eigen schoonheidssalon ‘Beautysalon Belloïse’, super trots te zijn! Het mooiste is dat sinds ik mijn eigen salon heb het niet meer als werk aanvoelt maar als vakantie. Dit geeft wel aan dat het echt mijn passie is! Het is een mooi vak waarin ik nooit uitgeleerd zal raken en ik altijd mezelf zal moeten blijven bijscholen. Daardoor blijf ik altijd scherp bij het geven van een behandeling.

Iedere behandeling in mijn salon is afgestemd op de wensen van mijn klant en wat diens huid op dat moment nodig heeft. In de salon staat persoonlijke aandacht voorop en ik neem voor iedereen de tijd. Iedereen is welkom, vrouw of man, jong of oud, voor iedereen is er een passende behandeling.

In mijn volgende blog wil ik jullie wat meer vertellen over de anatomie van de huid en de functies van de verschillende huidlagen.

Ik wens jullie een heel fijn weekend en misschien tot ziens bij Beautysalon Belloïse.

Liefs, Marinka